BASINDA BU KİTAP

 

ANA SAYFA
İLETİŞİM
FİYAT LİSTESİ
SİPARİŞ VER

Muzaffer İris “Bütün Yönleriyle Süryaniler”inin yanına, yaşlı Süryaniler’le yapılmış sözlü tarih çalışmalarını da içeren ikinci kitabı “Süryani Mutfak Kültürü ve Yemekleri”ni katmış bulunuyor. Şimdi artık Süryaniler de aydınlara sahip. Artık kendilerini ifade edecek dil ve kaleme sahip. Hayırlı olsun!

BASKIN ORAN / Radikal

 Dünya gastronomi uzmanları Osmanlı mutfağını dünyanın en iyi üç mutfağı arasında sayarlar (Çin ve Fransız mutfaklarıyla birlikte). Bunun temel nedeni Osmanlı mutfağının çok zengin bir yerel mutfaklar çerçevesine oturmuş olmasıdır. Bu geniş coğrafyada yaşayan çeşitli dini-etnik topluluklar, doğanın sunduğu değişik imkanlar, zaman içerisinde geliştirilmiş farklı pişirme yöntemleri büyük bir zenginlik yaratır. Süryani mutfağı da bunlardan biri, uzun bir geçmişi ve ince bir zevki olan bir mutfaktır. Muzaffer İris’in kitabı Türkiye’de nesnel önemine rağmen gereği gibi bilinmeyen bu mutfağı tanımamıza ve damak zevkimizi zenginleştirmemize yardımcı oluyor.

MURAT BELGE / Taraf

 Mezopotamya'nın kadim halklarından olan Süryaniler bilimde, sanatta, kültürde, teknikte insanlığın bilgi hazinesine çok önemli katkılarda bulunmuşlardır. Süryaniler’in tarihi 5000 yıllık zengin bir tarihtir. Türkiye'nin temel taşlarından olan Süryaniler Türkiye'de çok az tanınmaktadır. Muzaffer İris'in bu kitabı ‘Süryani Tarihi ve Mutfak Kültürü’nü tanıtma çabasının güzel bir ürünüdür. Türkiye, Süryanilerle birlikte daha güzeldir. Süryaniler ve Süryani medeniyeti Türkiye için bir zenginliktir. Bu kitap Süryaniler’i tanıtarak Türkiye'deki barış kültürünün gelişmesine de yardımcı olacaktır.

KEMAL YALÇIN / Yazar - Almanya

 Bu bir yemek kitabı değil. Süryani halkının hazinesi adeta. Muzaffer kardeşim, gökkuşağının en güzel renklerinden biri olan Süryaniler’i, ipek halısı dokur gibi ilmik ilmik anlatıyor bize . Tek meyve ile meyve bahçesi olmayacağını, tek renk ile gökkuşağının soluk olacağının en güzel kanıtı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER / Radikal, Milletvekili

 

 

SÜRYANİ MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ